De WvA bij het Internationaal Jongerenkamp 2015

Created with Sketch.

ncs_bg_logo1Zoals ieder jaar vond ook dit jaar weer het Internationaal Jongerenkamp plaats. Van 1 t/m 9 augustus 2015 vierden zo’n 300 jongeren uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Ierland, Algerije, Marokko, Polen, Slowakije, Tsjechië, Rusland, Oostenrijk en Turkije een sportieve en culturele week in de Duitse plaats Ginsheim-Gustavsburg. Met de aanwezigheid van Linda en Bas waren De Watervrienden Assen ook weer vertegenwoordigd.

Wat betreft cultuur werd er overdag gezwommen, de gezellige stad Frankfurt bezocht, en het Dialogmuseum bezichtigd. In dat museum kreeg iedereen eens de ervaring blind te zijn en met een stok te moeten navigeren. ’s Avonds was er een sportprogramma, met een tafeltennis-, volleybal- en voetbal-toernooi. Na het sporten was het tijd voor gezelligheid, waar internationale vrienden tot in de late (of vroege) uurtjes in de Biergarten vertoefden.

Ook het Nederlandse team heeft nog een spelletjes-middag georganiseerd voor alle deelnemers. We deden onder andere een slipperrace, een waterpiñata, glijden over een zeephelling, muismatmeppen en ping-pong-bal-schieten met een waterpistool.

Hieronder een paar foto’s van de week in Duitsland.

Ben jij ook geïnteresseerd om volgend jaar mee te gaan, vraag Linda of Bas voor ervaringen en meer informatie, of stuur een mail naar Els de Vos van het NCS.

 

 

51. Youth Camp 2015 ncs_intl_2015_01 ncs_intl_2015_05
ncs_intl_2015_02 ncs_intl_2015_03 ncs_intl_2015_04