Keuzepakketten

Created with Sketch.

Keuzepakketten

Na het behalen van het C-diploma, kan er bij de Watervrienden Assen naast de zwemvaardigheden ook voor keuzepakketten gezwommen worden. De zwemlesnemer krijgt zwemlessen in een zwemvaardigheidsgroep en krijgt daarnaast lessen van de keuzepakketten aangeboden. Deze pakketten bestaan uit: waterpolo, snorkelen, wereldzwemslagen, synchroonzwemmen en survival. Elke pakket bestaat uit drie diploma’s.

In de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s op de site van de NRZ vindt u altijd de nieuwe eisen van de examenprogramma’s van het Zwem-ABC. U kunt hieronder ook naar de eisen van de desbetreffende keuzepakketten.

Licentie

De NRZ biedt naast de Nationale Zwemdiploma’s Zwem-ABC, ook de Nationale Zwemdiploma’s Snorkelen en Nationale Zwemdiploma’s Survival aan. We hebben goedkeuring voor deze licentieonderdelen en mogen daarom de Nationale Zwemdiploma’s uitgeven. Er ligt een onafhankelijk auditrapport, waarin wordt aangegeven dat wij ons zwemonderwijs op een veilig en hoog kwaliteitsniveau hebben opgezet. Heel veel succes en plezier allemaal met de zwemlessen!

De NRZ is op dit moment bezig met het door ontwikkelen van de zwemvaardigheidsdiploma’s en dan zal dit ook onder de licentie gaan vallen. Dit betekent dat daarvoor binnenkort nieuwe diploma’s ontstaan en wij een audit krijgen voor dit onderdeel. De NRZ, en dus ook wij als Watervrienden Assen, zijn volop in ontwikkeling. Zodra er nieuws is, horen jullie het!

Keuzepakketten en exameneisen

Nationale Snorkeldiploma’s

Ga je op vakantie naar zee en ben je benieuwd wat er zich onder water afspeelt? Of lijkt het je gewoon leuk om te snorkelen? Dan is het keuzepakket snorkelen iets voor jou. Je leert de basistechnieken van het snorkelen, hoe je iets opduikt bijvoorbeeld en natuurlijk wat je moet doen als er water in het pijpje komt.

Exameneisen Snorkelen

Nationale Survivaldiploma’s

Wat moet je precies doen als je onverwacht met je gewone kleren in het water terecht komt? Dat leer je bij het onderdeel survival. Je leert hoe je jezelf uit het water kunt redden in moeilijke situaties. Maar bijvoorbeeld ook hoe je een ander veilig uit het water krijgt.

Exameneisen Survival

Waterpolo

Gooien en vangen met een bal is in het water veel moeilijker dan op het droge. Bij het onderdeel waterpolo leer je dit goed beheersen. Je leert trucjes met de bal, zoals met één of twee handen vangen en gooien, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren uit het water pakken.

Exameneisen Waterpolo

Wereldzwemslagen

Wil je wel eens wat meer van de wereld zien dan alleen de standaardzwemslagen? Dan is het keuzeonderdeel wereldzwemslagen iets voor jou! Je leert allemaal nieuwe zwemslagen die over de hele wereld gezwommen worden, bijvoorbeeld de Spaanse slag, Japanse crawl en de zeemansslag.

Exameneisen Wereldzwemslagen

Synchroonzwemmen

Dit keuzepakket is eigenlijk een combinatie van zwemmen, gymnastiek en dansen. “Synchroon” betekent “gelijk”, het is de bedoeling dat je met je team de onderdelen tegelijk en op dezelfde manier uitvoert. Als je kunt samenwerken komt dat bij dit keuzepakket erg goed van pas.

Exameneisen Synchroonzwemmen

 

Kledingeisen

Alleen bij het keuzepakket Survival is naast badkleding aanvullende kleding nodig bij het diplomazwemmen. Hieronder staat beschreven welke kledingeisen per diploma gelden.

Voortgangsregistratie

De voortgang van de lesnemers wordt bijgehouden in de voortgangsregistratie. Deze voortgangsregistratie kan aan het eind van de les worden ingekeken, echter is er dan beperkte tijd beschikbaar. Na de kijklessen hebben de lesgevers meer tijd om de ouders/verzorgers te woord te staan over de voortgang van het kind.