Keuzepakketten

Created with Sketch.

Na het behalen van het C-diploma, kan er bij de Watervrienden Assen naast de zwemvaardigheden ook voor een keuzepakket gezwommen worden. De zwemlesnemer krijgt zwemlessen in een zwemvaardigheidsgroep en krijgt daarnaast lessen van de keuzepakketten aangeboden. Deze pakketten bestaan uit: survival, wereldzwemslagen, snorkelen en waterpolo. Elke pakket bestaat uit 3 diploma’s.

De zwemvaardigheden kunnen het hele seizoen gezwommen worden, terwijl de keuzepakketten gebonden zijn aan een bepaalde tijd. In onderstaand schema staat wanneer de keuzepakketten worden aangeboden.

Keuzepakket Periode
Survival 1,2,3 september – januari
Wereldzwemslagen 1,2,3 september – januari
Snorkelen 1,2,3 februari – juni
Waterpolo 1,2,3 februari – juni

Waterpolo

Gooien en vangen met een bal is in het water veel moeilijker dan op het droge. Bij het onderdeel waterpolo leer je dit goed beheersen. Je leert trucjes met de bal, zoals met één of twee handen vangen en gooien, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren uit het water pakken.

Snorkelen

Ga je op vakantie naar zee en ben je benieuwd wat er zich onder water afspeelt? Of lijkt het je gewoon leuk om te snorkelen? Dan is het keuzepakket snorkelen iets voor jou. Je leert de basistechnieken van het snorkelen, hoe je iets opduikt bijvoorbeeld en natuurlijk wat je moet doen als er water in het pijpje komt!

Wereldzwemslagen

Wil je wel eens wat meer van de wereld zien dan alleen de standaard zwemslagen? Dan is het keuzeonderdeel wereldzwemslagen iets voor jou! Je leert allemaal nieuwe zwemslagen die over de hele wereld gezwommen worden, bijvoorbeeld de Spaanse slag, Japanse crawl en de zeemansslag.

Survival

Wat moet je precies doen als je onverwacht met je gewone kleren in het water terecht komt? Dat leer je bij het onderdeel survival. Je leert hoe je jezelf uit het water kunt redden in moeilijke situaties. Maar bijvoorbeeld ook hoe je een vriendje of vriendinnetje veilig uit het water krijgt.