De vereniging

Created with Sketch.

transparent_logoDe Watervrienden Assen is de zwem- en recreatiesportvereniging in Assen. Het doel is de zwemsport en zwemlessen toegankelijk te maken voor iedereen. Lees meer in de Visie van de vereniging.

De Watervrienden Assen is een zwemvereniging waar plezier in het zwemmen centraal staat. Bij de Watervrienden kun je zwemlessen volgen en erkende zwemdiploma’s halen: het Zwem-ABC en zwemvaardigheidsdiploma’s, maar bijvoorbeeld ook snorkelen. Naast de zwemlessen vinden er ook allerlei activiteiten plaats buiten het zwemmen om. Zo brengt Sinterklaas elk jaar een bezoek aan het zwembad en is er in het voorjaar een kampweekend.

Zwemlessen bij de Watervrienden Assen onderscheiden zich dan ook van lessen bij zwembaden of zwemscholen, waar alles is gericht op het zo snel mogelijk halen van een diploma. Bij ons staat aandacht voor het kind en plezier in het zwemmen voorop. Een zwemdiploma behaald bij de Watervrienden is dan ook een kwaliteitsdiploma!

Daarnaast draait de hele vereniging op de inzet van vele vrijwilligers. Dat geldt niet alleen voor het bestuur en de verschillende commissies. Ook onze deskundige zweminstructeurs geven geheel belangeloos les!