Ontruimings-/communicatie-oefening

Created with Sketch.

We hebben vanavond 25 mei 2018 weer onze jaarlijkse ontruimings-/communicatie-oefening gedaan. Alle lesgevers, de leerlingen, de ouders alsook de uurleider waren bij de oefening betrokken. Rond acht uur ging “het alarm af” en wist iedereen wat er moest gebeuren.

Mooi om te zien hoe snel het zwembad helemaal leeg was en de groepjes zich hadden verzameld bij hun lesgever aan het eind van het bad. Zo kon geleidelijk aan iedereen rustig vertrekken en wisten we zeker dat er niemand over het hoofd werd gezien.

Wat betreft het begeleiden van het publiek richting de kleedkamer viel nog wel wat te verbeteren – alvast een aandachtspunt bij de volgende bijscholing over veiligheid.

We bedanken iedereen van harte voor jullie medewerking. De lesgevers blijken goed door te hebben wat er moet gebeuren in het geval van een alarm. In het speciaal bedankten we ook de ouders en begeleiders aan de kant, jullie werkten perfect mee in de oefening.

De volgende oefening zal plaats vinden in mei 2019. Net zoals dit keer zullen ook dan de betrokkenen vantevoren in grote lijnen op de hoogte worden gebracht om eventuele onnodige paniek te voorkomen.

 

Vanwege privacyredenen hebben we tijdens de oefening geen foto’s gemaakt.